Egyéb programjaink a Bodrogközben

2017. nyarán

 

június 16 – 18.    Bodrog folyó vízitúra (3 nap)

Tervezett program röviden: 0. nap: beérkezés csütörtök estig Bodrogolasziba, közös vacsora és diavetítés; 1. nap: Zemplén-Bodrogolaszi között kenutúra (31 km); 2. nap: Bodrogolaszi-Szegi közötti kenutúra (17 km), majd utazás vissza Bodrogolasziba, este borkóstolás; 3. nap: Szegi-Tokaj között kenutúra (12 km).

A díj tartalmazza a kenu és szükséges kiegészítők bérleti díját, a sátorhely és szállítás, valamint a túravezető díját. Szállás saját sátorban (vagy opcionálisan olcsó szálláson).

Részvételi díj: 12.900,- Ft/fő + igény esetén, plusz költség ellenében étkezés

július 07 – 13.     Gyógynövény ismereti tábor (7 nap)   

A Zemplén és a Bodrogköz nyár elején gyűjthető gyógyhatású növényeivel kapcsolatos ismeretátadás és gyógynövénygyűjtő túrák gyalogosan, vagy kerékpárral. A táborideje alatt Bükkszentkeresztre is ellátogatunk, Gyuri Bácsi gyógynövényes kertjének meglátogatása céljából!

A részvételi díj a következőket tartalmazza: szállás, étkezés (napi 3 alkalommal), programok és kerékpár biztosítása.

Helyszín: Zöld Kör túrabázis (Bodrogolaszi)

Részvételi díj: 28.900,- Ft/fő

Bővebb felvilágosítás és jelentkezés:

info@zoldkor.net  06 (52) 280-038

Gyere, túrázz velünk!

Túráink a lentebb bemutatott tematikus ajánlataink szerint, valamint az Önök igényeihez igazítottan 8–24 fő közötti csoportokban indulnak, előzetes bejelentkezés alapján, minden évben április 20-tól szeptember 20-ig.
Túráinkat kezdőknek és haladóknak egyaránt ajánljuk. A túrák során legalább 2 fő szorgoskodik a résztvevők kiszolgálásán, egy túravezető – aki a résztvevőkkel evez és helyismeretével, valamint felkészültségével teszi tartalmassá az utat – és egy segítő, aki a logisztikáért (élelem, szállás, szállítás) és a meleg ételek elkészítéséért felel, de baj vagy szükség esetén a helyszínre autózva is segítséget ad.
A túrákat alapvetően segítjük, és gondoskodunk vendégeinkről, ugyanakkor a saját testi épségéért mindenki maga felel. Kérésre néhány alap viziturisztikai készség elsajátításában, átadásában örömmel nyújtunk segítséget, és telefonon vagy e-mailben egyéb kérdésekben is szívesen szolgálunk tájékoztatással.

 

Fontos tudnivalók az érkezésről

Érkezés a túrákra:

A 3 napos túrán résztvevőknek 0. nap 22 óráig, vagy 1. nap reggel 6.30 óráig;
a 2 napos túrán résztvevőknek 1. nap 22 óráig, vagy 2. nap reggel 7.30 óráig.

A gépkocsival érkezők a bázis előtt díjmentesen parkolhatnak. Ha a bázis kerítésén belül kíván parkolni, akkor 400,- HUF/megkezdett nap ellenében biztosítjuk a biztonságos parkolást.
Ha vasúton, gyorsvonattal vagy InterPicivel érkeznek – amely a faluban nem áll meg –, akkor vállaljuk a transzfert előre egyeztetett módon a sárospataki vasútállomásról, 750,- HUF/fő viteldíj (2 főnél nagyobb létszám esetén 500,- HUF/fő) mellett.

A részvétel feltételei:

  • 18. életév betöltése (szülői hozzájárulás esetén a korhatár 16 év),
  • A túraszabályzat és az egyéb vonatkozó előírások elfogadása, betartása (kérésre elektronikus levélben megküldjük),
  • A részvételi díj befizetése (a díj 25%-át a jelentkezést követően kell átutalni).
Végig a Bodrogon (torkolattól torkolatig)
 
 2 vagy 3 napos vadvízi kenutúra a szlovákiai Zemplén községtől Tokajig, a borok városáig. 0+3 nap/3 éjszaka; táv: 65 km, laza és kényelmes evezés, közben a történelmi és kultúrtörténeti értékek megtekintése.

Igény szerint, minimum 8 fős csoportok esetén, előzetes egyeztetés alapján. (Lehetőséget biztosítunk más csoportokhoz való csatlakozáshoz is.)
Kapcsolat: Molnár Antal, 06 20 955-6758.

Tervezett program:

Érkezés 16 óra után a Zöld Kör bodrogolaszi vízitúrabázisára, szállás elfoglalása, sátorverés; este 7 órától meleg vacsora (egytálétel) mindazok részére, akik ezt előzetesen megrendelik a szervezőktől.
Vacsora után „taktikai értekezlet”, valamint a Bodrog folyó történetének, természeti értékeinek bemutatása képekkel.
Ébresztő reggel 6 órakor; indulás 7 órakor Zemplén községbe (Szlovákia) – a túrabázistól kb. 40 km – a Bodrog folyó eredéséhez (a Latorca és az Ondava folyók találkozásánál), közben megálló egy élelmiszerüzletnél a napi enni- és innivaló beszerzéséhez.
Reggeli után vízreszállás és néhány kisebb megállóval 25 km-nyi csorgás Sárospatakig, itt séta és városnézés késő délutánig, majd 5 km-es evezéssel érkezés Bodrogolasziba.
19 órától vacsora, majd pihenő tábortűznél (a 2 napos túrára érkezők üdvözlése).

Ébresztő reggel 7 órakor, reggeli a túrabázison, majd (vásárlást követően) indulás a vízen Bodrogszegibe. Érkezés a szegi vizitúrabázisra kora délután. Itt meleg ebéd (egytálétel) igény szerint, ezt követően fakultatív program:

  • Borospince-látogatás – külön díj ellenében, itallap szerint,
  • Túra a környéken (autóval és gyalog) – külön díj ellenében, 250,- Ft/km/csoport,
  • Pihenő a folyóparton.

Este szalonna-/rablóhússütés a táborhelyen, igény és derült égbolt esetén csillagászati bemutató.

Ébresztő reggel 8 órakor, reggeli a túrabázison, majd (vásárlást követően) indulás a vízen Tokajba. Mivel a táv igen rövid, az alábbi lehetőségek kínálkoznak a 14 órai programzárásig:
Előzetes egyeztetést követően és engedélyek birtokában rövid betekintés a Zsarón kersztűl a Bodrog-ártérre (kb. 3-4 km-es kitérő), Városnézés és séta Tokajban.
14 órakor, a program végén vállaljuk, hogy a résztvevőket busz-/vasútállomásra, vagy a bodrogolaszi túrabázisra szállítjuk.

Részvételi díj:

3 napos túra esetén: 12 900,- HUF/fő/turnus
2 napos túra esetén: 9 900,- HUF/fő/turnus

A díj a következőket tartalmazza: sátorhely és mosdási/zuhanyzási lehetőség; konyha- és hűtőszekrény-használat; túravezetés és szervezés, vízi túraeszköz-szállítás (kíséret); kenu- és evezőhasználat.

Igény szerint választható egyéb szolgáltatások:

Lásd lent.

 

Tavaszi Bodrog-ártértúra (bodrogzug)

 vagy 3 napos vadvízi kenutúra – a megáradt Bodrog és annak ártere a folyamszabályozás előtti ősi időket idézi, amelynek hangulatát Európa boldogabbik felén ma már szinte sehol nem élvezhetjük olyan formában, mint azt teszik a vadvizek szerelmesei évről évre a Bodrog és Tisza közötti ártéren.

Igény szerint, minimum 8 fős csoportok esetén, előzetes egyeztetés alapján. (Lehetőséget biztosítunk más csoportokhoz való csatlakozáshoz is.)

Kapcsolat: Molnár Antal, 06 20 955-6758.

Tervezett program:

Bodrogolaszi kiindulóponttal az ártér bejárása vízi úton. Első nap egy rövid körtúra, majd szombat és vasárnap hosszabb evezés Zalkod falu érintésével (itt este vadkempingezés). A program az adott időszak vízszintjétől és egyéb körülményektől függően változhat.

Részvételi díj:

2 napos túra esetén: 9 900,- HUF/fő/turnus
1 napos túra esetén: 3 900,- HUF/fő/turnus -tól / vadkemping

A díj a következőket tartalmazza: sátorhely és mosdási/zuhanyzási lehetőség; konyha- és hűtőszekrény-használat; túravezetés és szervezés, vízi túraeszköz-szállítás (kíséret); kenu- és evezőhasználat; valamint belépési díj a nemzeti park (védett) területére.

Igény szerint választható egyéb szolgáltatások:

Lásd lent.

 

Igény szerint választható egyéb szolgáltatások:

  • A parkolással és a vasútállomásról történő szállítással kapcsolatban feljebb tájékozódhat.
  • Szállás épületben (ágyban), mosási díjjal további 1000,- HUF/fő/éj.
  • Reggeli (hideg): 450,- HUF/adag.
  • Ebéd/vacsora (meleg egytálétel): 1.200,- HUF/adag.